Niebawem światło dzienne ujrzy mój e-book z przepisami kuchni sycylijskiej. Zapisz się na newsletter, a jako pierwszy otrzymasz unikatowe wiadomości dotyczące e-booka.
Będę informować Cię na bieżąco, jak postępują prace nad e-bookiem, dostaniesz dokładny spis treści, listę produktów do wszystkich przepisów, projekt okładki, dokładną datę premiery oraz… kilka niespodzianek.
Pomysł na e-booka powstał, ponieważ chciałam zarazić Was moją miłością do sycylijskiego jedzenia i podzielić się z Wami moimi ulubionymi daniami kuchni sycylijskiej. Daniami, dzięki którym każdy będzie mógł przenieść się na Sycylię i wyczarować ją na swoim talerzu. Przepisy na dania zawarte w e-booku są efektem moich 8 letnich doświadczeń i przygód związanych z Sycylią.
Część z nich pochodzi z moich prywatnych odkryć. Są przepisy, które podpatrzyłam i których nauczyłam się od mojej sycylijskiej mammy. Są też takie przepisy, które pochodzą ze starych książek kulinarnych, które miałam okazję przeglądać podczas pisania mojej pracy magisterskiej (swoją drogą, ona też dotyczy kuchni sycylijskiej).
E-book kulinarny z przepisami kuchni sycylijskiej powstał z miłości do Sycylii i z pasji do gotowania. Przez 8 lat podróży podróży na wyspę zwiedziłam Sycylię, poznałam jej smaki, zapachy i kolory i zakochałam się – w mieszkańcach, w ich podejściu do życia, w atmosferze luzu i szczęścia, w niesamowicie pięknych widokach oraz w kuchni.
Kuchnia sycylijska od samego początku podbiła moje serce. Za każdym razem, z każdą nową podróżą na wyspę odkrywałam kolejne dania tradycyjnej i ulicznej kuchni sycylijskiej, których do tej pory jeszcze nie znałam. Smakowałam je, poznawałam ich historię, odkrywałam nowy świat. Z czasem zagłębiłam się w kuchnię sycylijską na dobre. Zapisywałam nazwy dań, które zapadły mi w pamięć, których chciałam spróbować, które chciałam odtworzyć.
Sycylia to miejsce, które trzeba czuć, a nie rozumieć.
Matthew Fort
W e-booku o kuchni sycylijskiej znajdziesz przepisy na podstawowe sosy i pasty kanapkowe, na przystawki, na sycylijski street-food (dania kuchni ulicznej), przekąski i pizze prosto z sycylijskich barów, zupy, makarony, dania mięsne, rybne i wegetariańskie oraz na desery.
Jedne przepisy to typowe klasyki kuchni sycylijskiej (bardzo popularne i ogólnie znane), inne to przepisy tradycyjne – takie, które znają tylko Sycylijczycy, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Wszystkie dania przygotujesz ze składników, które bez problemu znajdziesz w Polsce!
Dzięki temu e-bookowi odbędziesz kulinarną podróż na Sycylię, wyczarujesz wspaniałe i niezwykle smakowite dania kuchni sycylijskiej, w mgnieniu oka przeniesiesz się na Sycylię i poczujesz jej klimat w swoim własnym domu.
Z wykształcenia filolog, tłumacz i nauczyciel języka włoskiego. Z pasji podróżniczka i miłośniczka Sycylii, dialektu sycylijskiego i wszystkiego, co związane z tą słoneczną wyspą.
Sycylia to moja wielka miłość, która narodziła się 8 lat temu podczas Erasmusa i trwa do dziś. Kocham wszystko co sycylijskie – styl i podejście do życia, jedzenie, dialekt, historię i kulturę. Mój prawdziwy charakter można poznać wtedy, gdy zaczynam rozmawiać o Sycylii. Moi przyjaciele i znajomi wiedzą, że mogę opowiadać o niej godzinami.
Jestem miłośniczką mocnej kawy, ciekawego reportażu, dobrego czerwonego wina i pizzy. Kocham podróżować i poznawać świat. Lubię jeździć na rowerze, słuchać jazzu i odkrywać ciekawe miejsca.
W kuchni ważne są dla mnie autentyczność, tradycja, ciekawość i odrobina szaleństwa potrzebna do eksperymentów.
Kinga Gajewska
I jako pierwszy dowiaduj się o newsach związanych z e-bookiem.